Kun je Bachbloesem gebruiken voor jouw hond?

Bloemenextracten zoals Bachbloesem hebben de laatste jaren steeds meer aan populariteit gewonnen. Niet alleen in de alternatieve geneeskunde voor mensen, maar ook in de holistische diergeneeskunde wordt Bachbloesem gebruikt als een natuurlijke remedie om de geestelijke gezondheid van huisdieren te helpen bevorderen. In dit artikel stellen we je voor aan Bachbloesemtherapie en leggen we je uit waarom ze voordeling kunnen zijn voor jouw hond.

Wat is Bachbloesem eigenlijk?

Bachbloesem zijn extracten die zijn gemaakt van verschillende soorten bloemen, planten, bomen en struiken, die vervolgens worden verdund tot druppels om hun potentie te onttrekken. Bachbloesemtherapie werkt vooral op energetisch niveau en hebben een bevorderend effect op ons mentale en emotionele niveau. De eerste bloesemextracten die bekend werden als Bachbloesem, werden meer dan 100 jaar geleden gecreëerd door Dr. Eduard Bach. In totaal identificeerde hij 38 planten met therapeutische eigenschappen, die gecombineerd kunnen worden om uiteenlopende negatieve psychologische toestanden te verlichten die zowel mens als dier (honden, katten, paarden, konijnen, enz.) teisteren. Je kunt hierbij denken aan specifieke emotionele en gedragsproblemen.

Bachbloesemtherapie voor honden

Bachbloesemtherapie kan worden gebruikt om veel voorkomende emotionele problemen bij huisdieren te behandelen, zoals stress, verlatingsangst en hyperactiviteit. Dankzij deze bloemessenties kan het evenwicht tussen lichaam en geest op milde wijze herstellen en de negatieve emoties die het evenwicht van het hele wezen verstoren, zoals angst, zorgen, en bezorgdheid, wegnemen.

Honden ervaren, net als wij, positieve en negatieve emoties. Bloemenextracten kunnen honden enorm helpen om negatieve emoties te overwinnen. Merk je bijvoorbeeld dat jouw hond depressief, gestrest, angstig, eenzaam of verdrietig voelt, dan kunnen bloemenextracten hem kalmeren en genezen. Ze kunnen bovendien worden gebruikt om verschillende temperamenten zoals agressie, hyperactiviteit en dominantie te reguleren.

Hoe geef je Bachbloesem aan jouw hond?

Er zijn verschillende manieren om bloemenextracten aan jouw hond te geven. Je kunt Bachdruppels rechtstreeks in de bek van je hond laten vallen of door het op de neus te leggen zodat hij het eraf kan likken. Je moet er wel voor zorgen dat de druppelaar niet in aanraking komt met de huid of de mond, want dan kunnen de extracten in de fles verontreinigd. Je kunt trouwens ook een paar druppels van de Bachbloesem aan het drinkwater van jouw hond toevoegen of de essence aanbrengen op blootgestelde delen van de huid, zoals de binnenoren, voetzolen, en buik. Tenslotte kun je een paar Bachdruppels in een sprayflesje doen, het mengen met een kleine hoeveelheid gedestilleerd water en het vervolgens in de buurt van de hond te verstuiven.

Kortom, bloesemessences helpen honden om zich psychologisch en emotioneel te reguleren en gezondheid en welzijn te ervaren op een hoger emotioneel en fysiek niveau. Voor meer informatie over Bachbloesemtherapie, maak kennis met de Bach rescue druppels hond verkrijgbaar via Digibach. Neem gerust contact op voor al jouw vragen!